Sałatka endywia i Radicchio
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Endive i Radicchio. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu sherry, pieprzu, sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka Radicchio i Endive, Sałatka Radicchio i Endive, oraz Grillowana Sałatka Endive & Radicchio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć endywii i połówki wzdłuż.
Wytnij kawałki na pół w poprzek, a następnie przetnij wzdłuż na paski o szerokości 1/4 cala.
Przeciąć radicchio na pół i wyrzucić rdzeń, a następnie pociąć wzdłuż na 1/4-calowe paski szerokości. Namoczyć radicchio i endywii w dużej misce z bardzo zimnej wody do chrupkości, 10 minut, a następnie odcedzić i wysuszyć.
Ubij razem musztardę, ocet, cukier, sól, pieprz, olej z pestek winogron i olej sezamowy w innej dużej misce, aż do emulgowania.
Dodaj endywii, radicchio, szalotki, i nasiona sezamu i wrzucić, aż pokryte dobrze.