Sałatka BLT
Sałatka BLT może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 563 kalorie, 11g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pieprz, rukolę, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka BLT, Sałatka BLT, oraz sałatka kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chleb skropić olejem; posypać 1/2 łyżeczki. każda koszerna sól i pieprz.
Pieczemy chleb w jednej warstwie na patelni z galaretką 12 minut lub do złotego koloru.
Boczek gotować na patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do chrupkości.
Osuszyć na ręcznikach papierowych; rezerwa 1 łyżka. kapie na patelni.
Podsmażyć cebulę w gorących kapiących na średnim ogniu 3 do 5 minut lub do miękkości.
Smash czosnek zrobić pastę.
Ubić razem majonez, sok z cytryny, pastę czosnkową i pozostałą 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz.
Wrzucić razem pomidory, rukola, boczek, cebula, i sól i pieprz do smaku w dużej misce.
Wlać mieszaninę majonezu na mieszaninę pomidorów i wrzucić do herbu.
Podawać natychmiast z chlebem tostowym.