Sałatka Ananasowa
Przepis na Sałatkę Ananasową można przygotować w około 15 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis na lakto ovo serwuje 6 dań i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 1 g białka i 3 g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, miód, sos sojowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy obejmują sałatkę z grillowanym kurczakiem i ananasem z dressingiem ananasowo-serrano, sałatkę z grillowanym kurczakiem i ananasem z dressingiem ananasowo-serrano oraz łososia karaibskiego z curry ananasem i sałatką z koziego sera + sałatką owocową.
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok.
Przekrój plasterki na pół; odłożyć na bok. W słoiku z dobrze dopasowaną pokrywką połącz olej, miód, ocet, sos sojowy i zarezerwowany sok ananasowy; dobrze wstrząsnąć.
Schłodzić przez co najmniej 30 minut.
Połącz rzymską sałatę, plasterki cebuli i plasterki ananasa w naczyniu do serwowania.
Skropić dressingiem; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Selbach Oster Riesling Kabinett z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Selbach Oster Riesling Kabinett]()
Selbach Oster Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo limonkowo-ziołowy; szczególnie jabłkowy i mineralny; surowy miętowy finisz. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, szczególnie jeśli towarzyszy mu sos na bazie śmietany lub masła. Świetnie komponuje się z letnimi sałatkami i kuchnią Pacyfiku.