Sazerac Jelly Shots
Sazerac Jelly Shots może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 54. Jeśli masz pod ręką cukier szlifierski, żelatynę, żytnią whisky i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest przyniesiony przez Chow. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Sazerac Jelly Shots, Bramble Jelly Shots, oraz Apple Pie Jelly Shots dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do galaretki: na dużej misce wyłożyć sitko o drobnych oczkach; odstawić.
Wlać wodę do dużego rondla i posypać żelatynę równomiernie na powierzchni.
Pozostaw w stanie niezakłóconym, aż żelatyna zmięknie, około 5 minut.
Dodać granulowany cukier i skórkę i ubić do połączenia.
Umieść patelnię na małym ogniu i stale ubijaj, skrobając boki patelni gumową szpatułką w razie potrzeby, aż żelatyna i cukier rozpuszczą się, a mieszanina nie będzie już ziarnista po przetarciu między palcami, około 10 minut. (Nie pozwól, aby mieszanina gotowała się na wolnym ogniu, lub żelatyna nie ustawi się prawidłowo.)
Wlać mieszaninę przez sitko i wyrzucić zawartość Sitka.
Dodać żyto i barwnik spożywczy do przecedzonej mieszaniny i ubijać, aby połączyć.
Wlać do 9-na-9-calowej metalowej patelni do pieczenia i przechowywać w lodówce odkryte, aż Zestaw, co najmniej 2 godziny.Do polewy i do serwowania: gdy będzie gotowa do podania, połącz obie Bittersy i absynt w małej misce; odstaw na bok.
W drugiej małej miseczce umieścić cukier ścierny i skórkę cytrynową. Używając palców, wrzucić do połączenia i płaszcz skórki z cukrem; odstawić.Uruchom nóż między blok galaretki i krawędzi patelni. Uważając, aby nie dostać się do środka wody, zanurz patelnię w zlewie pełnym gorącej wody z kranu, zanurzając ją mniej więcej w połowie boków na około 10 sekund.
Wyjmij patelnię z wody i przechyl ją: blok galaretki powinien zsunąć się od krawędzi. Jeśli nie, odstaw patelnię do gorącej wody na kolejne 5 sekund. Odwróć blok galaretki na deskę do krojenia.Używając długiego krojenia lub ząbkowanego noża, naciśnij prosto w dół przez blok galaretki (nie przeciągaj noża) i pokrój go na 54 (1-1/2-by-1-inch) kawałki.
Posmaruj wierzchołki galaretek ze wszystkimi mieszaninami bittersów i posyp równomiernie całym cukrem cytrynowym.