Sazerac
Sazerac wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 929 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żytnią whiskey, Bittersy, lemon rind twist i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Sazerac, Sazerac, oraz Sazerac dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować 1 szklankę cukru i 1 szklankę wody w małym rondlu na średnim ogniu 5 minut, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Zapakuj szklankę koktajlową 3 1/2 uncji z kostkami lodu i odstaw szklankę na bok.
Połączyć whisky, Bittersy, syrop cukrowy, i kilka kostek lodu w shakerze koktajlowym; mieszać do ostygnięcia.
Kostki lodu wyrzucić do szklanki koktajlowej. Zalać wnętrze szklanki likierem, wytrząsając nadmiar likieru. (Aby uzyskać mocniejszy smak lukrecji, pozostaw nadmiar likieru w szkle.) Zetrzeć skórkę cytrynową na Krawędzi Szkła i wyrzucić skórkę.
Przecedzić mieszaninę whisky do przygotowanego szkła.
Podawać napój natychmiast.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Jim Beam Straight Rye
Whiskey, Bitters Peychauda i likier anyżowy Herbsaint. Whisky żytnia destylowana jest z ziarna żyta zamiast pszenicy i jęczmienia, nadając jej gładki, bogaty smak podobny do bourbona.