Savoy-pizze z kapustą i słonecznikiem
Przepis Savoy-kapusta-i-Sunchoke pizze można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. To danie główne ma 685 kalorii, 22g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $5.9 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka odtłuszczonego mleka, oleju roślinnego, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kapusta włoska z migdałami, Zapiekanka Z Kapusty Sabaudzkiej, oraz Cielęcina Na Kapuście Savoy.
Instrukcje
Rozgrzej kamień do pizzy na dnie piekarnika przez 45 minut lub obficie naolij dużą blachę do pieczenia. Połówki cytryny wycisnąć do dużej miski z wodą i wrzucić. Obierz kolce słoneczne i dodaj je do wody, gdy idziesz (aby zapobiec ich ciemnieniu).
Pokroić słoiki na 1-calowe kawałki i wrzucić je do wody cytrynowej.
Połowę słoików odsączyć, przełożyć do średniego rondla i przykryć mlekiem. Doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś słoiki do blendera.
Dodać 1/2 szklanki mleka i puree. Powrót puree na patelnię i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej 2 łyżki oleju.
Dodać cebulę, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 7 protokół.
Dodać kapustę, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, 12 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
W innej dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Odcedzić Pozostałe opalenizny i osuszyć.
Dodaj je do patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając kilka razy, aż ostry, 6 protokół. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na talerz.
Przeciąć ciasto na pizzę na pół; przerabiać 1 kawałek na raz, a resztę przykryć. Lekko mąkę skórkę do pizzy lub płaską blachę do pieczenia. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto, aby uformować 12-calową rundę.
Rozłóż połowę puree sunchoke na okrągło, pozostawiając granicę 1/2 cala. Połowę kapusty rozsypać na puree, a następnie połowę chrupiących słoików.
Posypać połowę Emmentalu na wierzchu. Wsuń pizzę na gorący kamień lub naoliwioną blachę do pieczenia i piecz na dnie piekarnika przez około 4 minuty, aż Na spodzie będzie chrupiąca i bąbelkowa.
Posypać pizzę połową pecorino i tymiankiem, pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby zrobić drugą pizzę.