Satay Z Kurczakiem I Wieprzowiną
Chicken-Pork Satay to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 24 porcjami. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masywnego masła orzechowego, mielonego pieprzu, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pork Satay, Pork Satay, oraz Pork satay dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka i wieprzowinę w wytrzymałej, zapinanej na zamek plastikowej torbie.
Połącz śmietanę z kokosem i 6 kolejnych składników; zalej mięsem. Uszczelnić worek i marynować mięso w lodówce 4 godziny, obracając worek od czasu do czasu. Moczyć 24 (6-calowe) szaszłyki bambusowe w wodzie 30 minut; odstawić.
Połączyć masło orzechowe i następne 5 składników w pojemniku blendera elektrycznego; przykryć i proces do gładkiej. Odstawić.
Mięso odcedzić; wyrzucić marynatę. Kurczaka i wieprzowinę równomiernie nawleczyć na szaszłyki.
Pokrój słodką czerwoną paprykę na 12 (1 1/2 cala) kwadratów.
Wytnij każdy kwadrat po przekątnej na pół, tworząc 24 Trójkąty.
Umieść 1 trójkąt na końcu każdego szpikulca.
Umieść połowę szaszłyków na stojaku lekko nasmarowanej patelni brojlerów. Broil 5 1/2 cala od ciepła (z drzwi piekarnika elektrycznego częściowo otwarte) 4 minut z każdej strony lub do kurczaka i wieprzowiny są wykonane.
Przełożyć na półmisek. Powtórz procedurę z pozostałymi szaszłykami.
Satay podawać na ciepło z sosem orzechowym.