Sardynki w sosie pomidorowym z dodatkiem kopru włoskiego: Sarde alla Marinara
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sardynki w sosie pomidorowym z dodatkiem kopru włoskiego: Sarde alla Marinara może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 299 kalorii, 21g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cebulę, pomidory, sardynki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sardynki nadziewane / Sarde A Beccafico, Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim), oraz Linguine z sardynkami, koprem włoskim i pomidorem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W rondlu na średnim ogniu, delikatnie podsmażyć cebulę w 3 łyżkach oleju, aż będzie miękka i złota, ale nie zacznie brązowieć.
Dodać pokrojone pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 10 minut, lub aż większość soku odparuje, a pomidory zmniejszą się do gęstego dżemu. Wymieszać około połowy nasion kopru włoskiego i dodać sól i pieprz, do smaku.
Użyj trochę więcej oleju, aby nasmarować naczynie piekarnika wystarczająco duże, aby utrzymać sardynki w 1 warstwie.
Dodaj wszystko, ale 1/3 szklanki sosu pomidorowego i rozłożyć go na dnie naczynia.
Ułożyć rybę na wierzchu sosu pomidorowego w 1 warstwie.
Posypać trochę soli, bułkę tartą i pozostałe nasiona kopru włoskiego na wierzchu ryby.
Mżawka na winie, następnie kropka z pozostałym sosem pomidorowym.
Piec w piekarniku przez około 20 minut.