Sardynki Tempura z sosem Tonnatto

Sardynki Tempura z sosem Tonnatto
Sardynki Tempura z sosem Tonnatto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 5,54 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1470 kalorii, 58g białka, oraz 115 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to drogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sardynki Tempura z sosem Tonnatto, Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, oraz Grillowane sardynki z sosem czosnkowo-orzechowym.

Instrukcje

1
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól razem, dobrze mieszając. Następnie dodaj jajko i ocet, a następnie wymieszaj z wodą gazowaną. Przechowywać w stanie zimnym do momentu użycia i ponownie wymieszać przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Woda GazowanaWoda Gazowana
OcetOcet
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Rozgrzej głęboki rondel z olejem do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Sardynki zanurzyć w skrobi kukurydzianej, następnie ciasto tempura, a następnie unosić w frytkownicy. Ryby powinny być dobrze pokryte, ale nie przemoczone. Gotować od 3 do 4 minut, w razie potrzeby partiami, przewracając się podczas procesu, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SardynkiSardynki
RybyRyby
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
4
Wyjmij z frytkownicy papierowe ręczniki, pozwalając sardynkom odsączyć nadmiar oleju. Trzymaj ciepło, aż służyć z sosem Tonatto.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
W rondlu z grubym dnem na średnim ogniu podgrzać bulion z kurczaka, czosnek, sól i pieprz, aż się ugotują. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Następnie w rondlu na średnim ogniu roztopić masło. Powoli dodawać mąkę trzepaczką, mieszając do włączenia. Kontynuuj gotować, aż masło i mąka zaczną gęstnieć, trwa to około 3 minut. Po zgęstnieniu usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Po ugotowaniu wywaru i zmniejszeniu jego objętości o 25 procent (lub 1 szklanka), dodać mleko i śmietanę i wymieszać, aby wywar i produkty mleczne wzajemnie smakowały i tworzyły podstawę zupy, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
StadoStado
ZupaZupa
MlekoMleko
8
Następnie dodać zasmażkę do podstawy zupy i wymieszać. Na koniec dodaj tuńczyka, squasha, cukinię i oregano na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie przez 20 minut. Puree i dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
CukiniaCukinia
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
ZupaZupa
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Gewurztraminer. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Zind-Humbrecht Gewurztraminer
Zind-Humbrecht Gewurztraminer
Nos jest bardzo ostry, pokazując wiele egzotycznych aromatów, róż i przypraw, wyraźnie również pod wpływem wapiennych winnic z Wintzenheim. Podniebienie wykazuje zaskakującą strukturę i suche wykończenie. Winogrona były bardzo zdrowe, więc fermentacja była stabilna i prawie kompletna, co pasuje do tego stylu Gewurztraminer. Jest już dość otwarty, ale skorzysta z odrobiny czasu w butelce.Ten styl Gewurztraminer będzie idealny do grillowanej ryby lub białego mięsa, bardzo dobrze komponuje się z wędzonymi potrawami, azjatyckimi przepisami i wszystkim, co może być skomplikowane z winami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn