Santiago de Cuba pieczona wieprzowina marynowana w czosnkowym zielu angielskim-kminek Adobo (Cerdo Brujo)

Pieczona wieprzowina w Santiago de Cuba marynowana w czosnkowym zielu angielskim z kminkiem Adobo (Cerdo Brujo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1236 kalorii, 77g białka, oraz 96 g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kminku, soku pomarańczowego, równych części soku z limonki i soku pomarańczowego oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wieprzowinę można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filete de Cerdo con Adobo (Polędwica wieprzowa marynowana), Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo, oraz Cecinan Enchilada (Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek, sól, pieprz, kminek i ziele angielskie umieścić w dużej moździerzu i ubić na pastę z tłuczkiem. Wymieszać z gorzkim sokiem pomarańczowym. (Można również puree te składniki w blenderze lub robocie kuchennym.) Odstawić.
Przygotowanie wieprzowiny
Przyciąć skórę tylko z wewnętrznej części nogi. Wytrzyj mięso do czysta wilgotną szmatką. Wykonaj kilka głębokich nacięć na całej skórowanej części i natrzyj solą.
Pozwól odpocząć na kilka minut. Przetrzyj marynatę na całej wieprzowinie, wciskając ją w szczeliny i między mięso a skórę. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub maksymalnie 12 godzin. Wytrzyj marynatę ze skóry czystą szmatką.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieścić wieprzowinę na patelni i piec odkrytą, skórą do góry, przez 3 do 4 godzin. Często sprawdzaj pieczeń. Gdy soki z patelni wyparują, uzupełnij je odrobiną rozcieńczonego słodkiego soku pomarańczowego. Wieprzowina jest wykonywana, gdy skóra jest trzeszcząca, a soki biegną jasne, gdy mięso jest Przekłute w najgrubszej części nogi (około 71° na termometrze mięsnym).
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i podnieś ją na deskę do krojenia, trzymając kość szmatką. Ostrym nożem Usuń chrupiącą skórę i pokrój ją na małe kawałki.
Umieść je na blasze ciastek i ustaw w wyłączonym piekarniku, odsłoniętym (jeśli przykryjesz trzask, paruje i rozmoknie).
Aby odgazować soki z patelni, umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i dodaj sherry, skrobając rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Pokrój wieprzowinę i wróć na patelnię z sokami na patelni, aby mięso było wilgotne i aromatyczne. Wieprzowina wysycha łatwo, więc jeśli musisz trzymać ją dłużej niż 30 minut, przykryj patelnię folią aluminiową i zwróć do ciepłego piekarnika.
Co do picia: Luca Pinot Noir z Mendozy w Argentynie lub rodzina Robledo Pinot Noir Z Los Carneros w Kalifornii
Porcja: pamiętaj, aby uwzględnić niektóre z chrupiącej skóry i odtłuszczone soki z każdej porcji.
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton