Santiago de Cuba pieczona wieprzowina marynowana w czosnkowym zielu angielskim-kminek Adobo (Cerdo Brujo)

Santiago de Cuba pieczona wieprzowina marynowana w czosnkowym zielu angielskim-kminek Adobo (Cerdo Brujo)
Pieczona wieprzowina w Santiago de Cuba marynowana w czosnkowym zielu angielskim z kminkiem Adobo (Cerdo Brujo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1236 kalorii, 77g białka, oraz 96 g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kminku, soku pomarańczowego, równych części soku z limonki i soku pomarańczowego oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wieprzowinę można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filete de Cerdo con Adobo (Polędwica wieprzowa marynowana), Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo, oraz Cecinan Enchilada (Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tworzenie Adobo
2
Czosnek, sól, pieprz, kminek i ziele angielskie umieścić w dużej moździerzu i ubić na pastę z tłuczkiem. Wymieszać z gorzkim sokiem pomarańczowym. (Można również puree te składniki w blenderze lub robocie kuchennym.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Przygotowanie wieprzowiny
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
4
Przyciąć skórę tylko z wewnętrznej części nogi. Wytrzyj mięso do czysta wilgotną szmatką. Wykonaj kilka głębokich nacięć na całej skórowanej części i natrzyj solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Pozwól odpocząć na kilka minut. Przetrzyj marynatę na całej wieprzowinie, wciskając ją w szczeliny i między mięso a skórę. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub maksymalnie 12 godzin. Wytrzyj marynatę ze skóry czystą szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Pieczenie wieprzowiny
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieścić wieprzowinę na patelni i piec odkrytą, skórą do góry, przez 3 do 4 godzin. Często sprawdzaj pieczeń. Gdy soki z patelni wyparują, uzupełnij je odrobiną rozcieńczonego słodkiego soku pomarańczowego. Wieprzowina jest wykonywana, gdy skóra jest trzeszcząca, a soki biegną jasne, gdy mięso jest Przekłute w najgrubszej części nogi (około 71° na termometrze mięsnym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Wykańczanie naczynia
10
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i podnieś ją na deskę do krojenia, trzymając kość szmatką. Ostrym nożem Usuń chrupiącą skórę i pokrój ją na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść je na blasze ciastek i ustaw w wyłączonym piekarniku, odsłoniętym (jeśli przykryjesz trzask, paruje i rozmoknie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Aby odgazować soki z patelni, umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i dodaj sherry, skrobając rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiecPiec
13
Pokrój wieprzowinę i wróć na patelnię z sokami na patelni, aby mięso było wilgotne i aromatyczne. Wieprzowina wysycha łatwo, więc jeśli musisz trzymać ją dłużej niż 30 minut, przykryj patelnię folią aluminiową i zwróć do ciepłego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Co do picia: Luca Pinot Noir z Mendozy w Argentynie lub rodzina Robledo Pinot Noir Z Los Carneros w Kalifornii
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot NoirPinot Noir
PijPij
15
Porcja: pamiętaj, aby uwzględnić niektóre z chrupiącej skóry i odtłuszczone soki z każdej porcji.
16
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
17
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn