Santiago de Cuba pieczona wieprzowina marynowana w czosnkowym zielu angielskim-kminek Adobo (Cerdo Brujo)

Santiago de Cuba pieczona wieprzowina marynowana w czosnkowym zielu angielskim-kminek Adobo (Cerdo Brujo)
Pieczona wieprzowina w Santiago de Cuba marynowana w czosnkowym zielu angielskim z kminkiem Adobo (Cerdo Brujo) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1236 kalorii, 77g białka, oraz 96 g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kminku, soku pomarańczowego, równych części soku z limonki i soku pomarańczowego oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wieprzowinę można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Filete de Cerdo con Adobo (Polędwica wieprzowa marynowana), Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo, oraz Cecinan Enchilada (Kotlety Wieprzowe Marynowane Adobo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tworzenie Adobo
2
Czosnek, sól, pieprz, kminek i ziele angielskie umieścić w dużej moździerzu i ubić na pastę z tłuczkiem. Wymieszać z gorzkim sokiem pomarańczowym. (Można również puree te składniki w blenderze lub robocie kuchennym.) Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
PieprzPieprz
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Przygotowanie wieprzowiny
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
4
Przyciąć skórę tylko z wewnętrznej części nogi. Wytrzyj mięso do czysta wilgotną szmatką. Wykonaj kilka głębokich nacięć na całej skórowanej części i natrzyj solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Pozwól odpocząć na kilka minut. Przetrzyj marynatę na całej wieprzowinie, wciskając ją w szczeliny i między mięso a skórę. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 do 3 godzin lub maksymalnie 12 godzin. Wytrzyj marynatę ze skóry czystą szmatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Pieczenie wieprzowiny
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
7
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieścić wieprzowinę na patelni i piec odkrytą, skórą do góry, przez 3 do 4 godzin. Często sprawdzaj pieczeń. Gdy soki z patelni wyparują, uzupełnij je odrobiną rozcieńczonego słodkiego soku pomarańczowego. Wieprzowina jest wykonywana, gdy skóra jest trzeszcząca, a soki biegną jasne, gdy mięso jest Przekłute w najgrubszej części nogi (około 71° na termometrze mięsnym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
9
Wykańczanie naczynia
10
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika i podnieś ją na deskę do krojenia, trzymając kość szmatką. Ostrym nożem Usuń chrupiącą skórę i pokrój ją na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
11
Umieść je na blasze ciastek i ustaw w wyłączonym piekarniku, odsłoniętym (jeśli przykryjesz trzask, paruje i rozmoknie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Aby odgazować soki z patelni, umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i dodaj sherry, skrobając rumiane kawałki drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiecPiec
13
Pokrój wieprzowinę i wróć na patelnię z sokami na patelni, aby mięso było wilgotne i aromatyczne. Wieprzowina wysycha łatwo, więc jeśli musisz trzymać ją dłużej niż 30 minut, przykryj patelnię folią aluminiową i zwróć do ciepłego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
14
Co do picia: Luca Pinot Noir z Mendozy w Argentynie lub rodzina Robledo Pinot Noir Z Los Carneros w Kalifornii
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot NoirPinot Noir
PijPij
15
Porcja: pamiętaj, aby uwzględnić niektóre z chrupiącej skóry i odtłuszczone soki z każdej porcji.
16
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
17
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn