Samosa Quesadillas
Samosa Quesadillas to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś kapustę, marchewkę, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Spróbuj samosa, jak zrobić samosa, BBQ Ham, Bacon and ananas Quesadillas (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas), oraz Samosa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kapustę i następne 5 składników (kapusta przez czosnek); podsmażyć 3 minuty lub aż kapusta jest chrupiąca-miękka.
Wyjąć z ognia; wymieszać z ziemniakami, groszkiem i sosem sojowym.
Umieść 4 tortille na dużej blasze do pieczenia.
Rozłóż około 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków na każdej tortilli; top każdy z 1/4 szklanki sera i tortilla.
Piec w 350 przez 15 minut lub do całkowitego ogrzania.
Każdą quesadillę pokroić na 4 kliny.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym w serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) doskonałą pogodę podczas Setu, pozwalając na mocne, zrównoważone plony. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe i dojrzewanie było dość szybkie, jednak niespotykanie chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez kolców ciepła, a winogrona utrzymywały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć świetny owocowy charakter, świeżą kwasowość i strukturę taninową oraz solidną głębię.