Samfaina
Samfainan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, bakłażan, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak w sosie Samfaina.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać bakłażan, cukinia, papryka, i czosnek; gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać z pomidorem, pietruszką i tymiankiem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut lub aż warzywa są miękkie i płyn odparowuje. Wymieszać z solą, papryką i czarnym pieprzem; gotować 1 minutę.