Sambar

Sambar
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sambar może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidor, groszek, miąższ tamaryndowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar - Methi Opuszcza Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar-Południowoindyjski Brinjal Sambar, oraz Palakura Sambar-szpinak Sambar-jak zrobić Keerai Sambar.

Instrukcje

1
W rondlu z 2 szklankami wody umieścić żółty groszek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować do miękkości, o 15 protokół. W innym rondlu wymieszaj miąższ tamaryndowca wymieszaj z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać wodnisty sok. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Groszek Splitżółty Groszek Split
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj paprykę i pomidora do soku z tamaryndowca i nadal gotuj, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się do prawie połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
W międzyczasie zmiel nasiona kolendry, żółtą soczewicę, kokos i chili na pastę za pomocą moździerza i tłuczka lub robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodaj tę pastę do sosu tamaryndowego, a następnie wymieszaj z żółtą soczewicą, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
SoczewicaSoczewica
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać nasiona gorczycy, nasiona kminku i proszek asafoetida. Gdy nasiona gorczycy zaczną się rozpylać, a mieszanina będzie pachnąca, zdejmij z ognia i wymieszaj z sambar.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn