Sambar

Sambar
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sambar może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidor, groszek, miąższ tamaryndowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar - Methi Opuszcza Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar-Południowoindyjski Brinjal Sambar, oraz Palakura Sambar-szpinak Sambar-jak zrobić Keerai Sambar.

Instrukcje

1
W rondlu z 2 szklankami wody umieścić żółty groszek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować do miękkości, o 15 protokół. W innym rondlu wymieszaj miąższ tamaryndowca wymieszaj z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać wodnisty sok. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Groszek Splitżółty Groszek Split
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj paprykę i pomidora do soku z tamaryndowca i nadal gotuj, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się do prawie połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
3
W międzyczasie zmiel nasiona kolendry, żółtą soczewicę, kokos i chili na pastę za pomocą moździerza i tłuczka lub robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj tę pastę do sosu tamaryndowego, a następnie wymieszaj z żółtą soczewicą, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
SoczewicaSoczewica
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać nasiona gorczycy, nasiona kminku i proszek asafoetida. Gdy nasiona gorczycy zaczną się rozpylać, a mieszanina będzie pachnąca, zdejmij z ognia i wymieszaj z sambar.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn