Sambar

Sambar
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Sambar może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pomidor, groszek, miąższ tamaryndowca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Menthi Kura Sambar-Vendhaya Keerai Sambar - Methi Opuszcza Sambar, Vankaya Sambar-Kathirikai Sambar-Południowoindyjski Brinjal Sambar, oraz Palakura Sambar-szpinak Sambar-jak zrobić Keerai Sambar.

Instrukcje

1
W rondlu z 2 szklankami wody umieścić żółty groszek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować do miękkości, o 15 protokół. W innym rondlu wymieszaj miąższ tamaryndowca wymieszaj z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać wodnisty sok. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Groszek Splitżółty Groszek Split
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj paprykę i pomidora do soku z tamaryndowca i nadal gotuj, aż warzywa będą miękkie, a płyn zmniejszy się do prawie połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z TamaryndowcaSok Z Tamaryndowca
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
W międzyczasie zmiel nasiona kolendry, żółtą soczewicę, kokos i chili na pastę za pomocą moździerza i tłuczka lub robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj tę pastę do sosu tamaryndowego, a następnie wymieszaj z żółtą soczewicą, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Doprowadzić do wrzenia jeszcze raz, a następnie zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
SoczewicaSoczewica
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu i dodać nasiona gorczycy, nasiona kminku i proszek asafoetida. Gdy nasiona gorczycy zaczną się rozpylać, a mieszanina będzie pachnąca, zdejmij z ognia i wymieszaj z sambar.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn