Salviata z selerem naciowym Ragu di Trevi
Salviata z selerem Ragu di Trevi wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 403 kalorie, 12g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory, łodygi selera, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia plus 4 łyżki stołowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Homar i Shiitake Ragu z Puree z korzenia selera, Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, oraz Makaron orzechowy z chrupiącym selerem i liśćmi selera.
Instrukcje
Jajka ubić razem z szałwią i Pecorino.
W nieprzywierającej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Wlać mieszankę jajeczną i gotować, aż ustawi się jak omlet, przewracając raz.
Tymczasem w 12-calowej do 14-calowej patelni saute rozgrzej pozostały olej aż do palenia.
Dodaj szalotki i seler i saute aż tylko zmięknie, o 4 do 5 protokół.
Dodaj podstawowy sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu od 5 do 6 minut.
Ślinę pokroić w kliny i dodać łyżki sosu.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.