Saltimbocca z kurczakiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Saltimbocca z kurczakiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 2,23 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 32 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 586 kalorii . Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup białe wino, bulion z kurczaka, szynkę delikatesową i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular 55% , to danie jest całkiem dobre. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Saltimbocca Di Manzo , Mouthwatering Grilled Saltimbocca i Crockpot Cashew Chicken .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie.
Dodaj ryż i zamieszaj, aby pokryć. Wymieszaj z bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości. Spulchnij widelcem.
W międzyczasie natnij wzdłuż najgrubszą część każdej piersi kurczaka, napełnij ją szynką prosciutto i dwoma listkami szałwii.
Na dużej patelni na średnim ogniu zrumień kurczaka w oleju partiami przez 1-2 minuty z każdej strony; włóż wszystko z powrotem na patelnię. Zmniejsz ogień do niskiego. Przykryj i gotuj przez 8-10 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 170°.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Dodaj wino do patelni. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2-3 minuty lub do lekkiego zredukowania. Wymieszaj ze śmietaną, cukrem i posiekaną szałwią; podgrzej (nie gotuj).
Podawać z kurczakiem i ryżem.