Saltimbocca Cielęca
Cielęcina Saltimbocca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 936 kalorii, 72g białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $9.55 za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej z pestek winogron, zwiędły szpinak, ser szwajcarski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, można śledzić to danie główne z Deser Z Pumpkin Pie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Saltimbocca Cielęca, Saltimbocca Cielęca, oraz Saltimbocca Cielęca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak na parze, a następnie odstawić do dobrego osuszenia i ostygnięcia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu w patelni saute, odpylić kotlety cielęce mąką i strząsnąć nadmiar. Cielęcinę z obu stron szybko, tylko do brązowej powłoki. Uważaj, aby nie rozgotować cielęciny.
Kotlety wyjąć na blachę do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia. (Chcesz, aby proces gotowania się zatrzymał.) Do tej samej patelni dodać masło i czosnek, pozwalając masło do stopienia i skwierczeć na chwilę. Patelnię odgazować białym winem, następnie dodać demi-glace i pozwolić, aby sos zmniejszył się o połowę.
Ustaw 1 z regałów w piekarniku na najwyższym poziomie i rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Top każdy z kotletów cielęcych z odrobiną szpinaku, liście szałwii, kawałek prosciutto, i ser szwajcarski.
Umieść w piekarniku na górnej półce tylko na tyle długo, aby stopić ser i ogrzać. Nie odchodź za długo. Nie chcesz, aby cielęcina gotowała dalej.
Aby zakończyć SOS, zdjąć z ognia i ubić na maśle w kostkach. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Łyżka sosu na talerzu i top z kotletem cielęcym.
Podawać z makaronem maślanym lub gotowanymi na parze warzywami jako akompaniament.