Salsa z porzeczkami nasączonymi tequilą

Salsa z porzeczkami nasączonymi tequilą
Salsa z porzeczkami nasączonymi tequilą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 8 i kosztuje 1,78 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tequili, porzeczek, kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Coconut Lime Mahi Mahi Tacos z tequilą namoczoną salsą arbuzową, Jabłko chrupiące z porzeczkami nasączonymi Brandy, oraz Sorbet Nasączony Tequilą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu, doprowadzić tequilę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
TequilaTequila
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia, dodać porzeczki i niech moczyć na 10 minut; odcedzić. W średnim rondlu z wrzącej osolonej wody blanszować chayotes przez 1 minutę; odcedzić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChayoteChayote
PorzeczkiPorzeczki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
W średniej misce, wrzucić chayote, Tequila namoczone porzeczki, pomidory, cebula, czosnek, jalapeos i kolendry. Salsę obficie doprawić solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
PorzeczkiPorzeczki
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
ChayoteChayote
TequilaTequila
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Make Ahead: niezaspokojoną salsę można schłodzić do 1 dnia. Doprowadzić salsę do temperatury pokojowej i doprawić tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
5
Uwagi: jedna porcja: kalorie 39 kcal, Tłuszcz całkowity 3 gm, tłuszcz nasycony 0 gm, białko 1 gm, węglowodany 8 gm

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn