Salsa Z Pieczonych Pomidorów
Przepis pieczony pomidor Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ta przystawka ma 11 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz sól, jędrne dojrzałe pomidory, 3 chili woskowych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Podobne przepisy to Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Salsa Z Pieczonych Pomidorów (Salsan Asada), oraz Pieczona Polędwica Wołowa Z Pieczoną Salsą Pomidorową.
Instrukcje
Umieść pomidory i chili na patelni o 10 na 15 cali. Broil o 2 cale od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż warzywa są zwęglone ze wszystkich stron, 6 do 8 protokół.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć.
Zdjąć i wyrzucić skórkę pomidorów i chili. Grubo pokroić pomidory.
Usuń nasiona z chili na mniej ciepła. Chili drobno posiekać.
Wymieszać pomidory i chili, dodać sól do smaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Williams Selyem Westside Road sąsiadów Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 140 dolarów.
![Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir]()
Williams Selyem Westside Road Sąsiedzi Pinot Noir
Petarda wina, 2015 Westside Road sąsiedzi jest wybuchowy zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Aromaty czarnej maliny i czarnej wiśni uzupełnione są nutami cedru, ziela angielskiego, wanilii i czarnej herbaty. Intrygująca nuta nasion selera dodatkowo kompleksuje wybitny nos. Młody i zuchwały, tekstura jest znakomita z kręgosłupem orzeźwiającej kwasowości i gliniastej ziemistości, która przekazuje smaki jasnej wiśni i maliny Bing. Wino kończy się wyrafinowanymi taninami przypominającymi herbatę oraz zmiażdżoną skałą i mineralnym wykończeniem. Wino, którego nie można przegapić!