Salsa Verde
Przepis Salsa Verde jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 181 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Jeśli masz żółtko jajka na twardo, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw tosty z orzechami włoskimi. Ustaw piekarnik na 350 stopni.
Rozłóż orzechy włoskie w jednej warstwie na patelni. Gdy piekarnik jest gorący, przenieść patelnię do piekarnika i tosty orzechy włoskie przez 5 do 10 minut, uważając, aby nie spalić orzechy.
Wyjąć z piekarnika i wrzucić orzechy włoskie w czystym, suchym ręcznikiem kuchennym, pocierając orzechy, aby uwolnić jak najwięcej ich gorzkich skór garbnikowych, jak to możliwe. (Skórki nie znikną całkowicie, a ty nie chcesz, aby to zrobić, ponieważ trochę tej gorzkiej taniny jest dobre w sosie.)
Przenieść orzechy do robota kuchennego.
Dodać pietruszkę, bazylia, czosnek, i kornichony. Włącz maszynę i dodaj żółtko. Kontynuuj przetwarzanie, dodając oliwę w wolnym strumieniu, aż sos będzie bardzo gładki.
Dodać ocet i proces dobrze wymieszać. Smak do przypraw, dodając sól, pieprz i więcej octu, jeśli to konieczne.
Nancy Harmon Jenkins jest pisarką kulinarną z pasją interesującą się śródziemnomorskimi kulturami i kuchnią, zrównoważonym rolnictwem i powiązaniami z rynkiem rolnym. Autorka pół tuzina wysoko cenionych książek kucharskich, pisze dla New York Timesa, Saveur i Food & Wine, i dzieli swój czas między swoją farmę poza Cortona we Włoszech i wybrzeża Maine.