Salsa Pieczona Tomatillo
Pieczony Tomatillo Salsan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Serrano chili, pomidory, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest solidne. Spróbuj 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa, Salsa Pieczona Tomatillo-Zielona Salsa, oraz Salsa Pieczona Tomatillo (Salsa Verde) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić łuski z pomidorów; opłukać pomidory. Chili opłukać; usunąć i wyrzucić łodygi.
Umieść pomidory i chili w 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia i broil 4 cale od ciepła, obracając w razie potrzeby, aż zbrązowieje dobrze ze wszystkich stron, 12 do 15 minut łącznie dla Tomatillo i 6 do 8 minut dla chili.
W robocie kuchennym lub blenderze, wir Tomatillo, chili, czosnek, zielona cebula i sok z limonki, pulsując tylko do momentu, gdy mieszanina zostanie grubo posiekana;nie przeprocesuj. Wymieszaj kolendrę, a następnie sól i pieprz do smaku.