Salsa Inspirowana Papalotami

Salsa Inspirowana Papalotami
Salsan inspirowany papalotami to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 72 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, pomidory roma, woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Salsa Inspirowana Vermont, Chipotle Grill Inspired Tomatillo-Green Chili Salsa, oraz Inspired Trail Mix dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w środku. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową, a następnie ułóż skórkę pomidorów na blasze do pieczenia. Dusić pomidory, aż skórki są lekko zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
BrojlerBrojler
2
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Wyreguluj temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pieczone pomidory umieścić na dużej patelni ze stali nierdzewnej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać chiles de arbol, papryka pasilla, sól, cukier, i woda i mieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu,i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zmniejszy się nieznacznie i zgęstnieje, o 20 protokół.Tymczasem, toast pestek dyni na blasze do pieczenia, aż tylko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
CukierCukier
TostyTosty
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Dodać ocet do mieszanki pomidorowej i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PomidorPomidor
7
Umieścić mieszaninę w blenderze, dodać prażone pestki dyni i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać salsę do pojemnika i wymieszać w szalotki i kolendry. Przechowywać w lodówce do schłodzenia przed podaniem, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia5
Magazyn