Salsan inspirowany papalotami to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 72 kalorie, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, pomidory roma, woda, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Salsa Inspirowana Vermont, Chipotle Grill Inspired Tomatillo-Green Chili Salsa, oraz Inspired Trail Mix dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać brojlery do wysokiej i zorganizować stojak w środku. Wyłóż blachę do pieczenia folią aluminiową, a następnie ułóż skórkę pomidorów na blasze do pieczenia. Dusić pomidory, aż skórki są lekko zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Blacha Do Pieczenia
Brojler
2
Wyjąć z piekarnika i odstawić. Wyreguluj temperaturę piekarnika do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Pieczone pomidory umieścić na dużej patelni ze stali nierdzewnej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać chiles de arbol, papryka pasilla, sól, cukier, i woda i mieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu,i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zmniejszy się nieznacznie i zgęstnieje, o 20 protokół.Tymczasem, toast pestek dyni na blasze do pieczenia, aż tylko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Papryka
Papryka Chili
Cukier
Tosty
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Dodać ocet do mieszanki pomidorowej i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Pomidor
7
Umieścić mieszaninę w blenderze, dodać prażone pestki dyni i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Wlać salsę do pojemnika i wymieszać w szalotki i kolendry. Przechowywać w lodówce do schłodzenia przed podaniem, około 3 godzin.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.