Salsa de Tomate Verde (Salsa Tomatillo)
Salsa de Tomate Verde (Salsa Tomatillo) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 22 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać Serrano chile papryki, woda, sól morska, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Pieczony Tomatillo Salsa Verde & Salsa Verde Guacamole, Easy Salsa Verde (Tomatillo Salsa) do puszkowania, oraz Basic Salsa Verde (Salsa Meksykańska) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chiles i 2 szklanki wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; dusić, odkryte, 10 minut.
Dodaj Tomatillo; przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Chiles i Tomatillo wyjąć z wody; ostudzić. Zapas wody.
Proces chłodzone chiles i Tomatillo w blenderze 30 sekund lub do gładkiej, zatrzymując się dwa razy, aby zeskrobać boki.
Wlać sos do miski, dodać pozostałe składniki. Wymieszać trzepaczką do drutu.
Uwaga: do cieńszego sosu dodaj trochę zarezerwowanej wody do gotowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.