Salsa Borracha

Salsa Borracha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj salsy Borrachan. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, złotą tequilę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Salsa Borracha, Salsa Borracha, oraz Salsa Borracha (Pijana Salsa) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować chiles w suchej patelni sauté na dużym ogniu, obracając themconstantly, przez 2 protokół, lub aż lekko tosty. Połów i nakarm chiles. Rozdrzyj je na małe kawałki i przenieś Części do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
PatelniaPatelnia
2
Do blendera dodać sok pomarańczowy, tequilę, czosnek i 2 łyżki oliwy z oliwek. Puree, aż salsa jest blisko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TequilaTequila
CzosnekCzosnek
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w sauté panover na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Dodaj salsę i gotować przez 5 protokół, lub dopochwowo zagęszczony. Doprawić salsę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
5
Niech to będzie całkowicie fajne. (Salsa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć sos i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
SOSSOS
6
Podawać salsę z pokruszonym serem añejo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser EnchiladoSer Enchilado
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
7
Przedruk za zgodą Fresh Mexico: 100 przepisów na prawdziwy meksykański smak by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.Marcela Valladolid jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą swój czas między Tijuanę i San Diego.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn