Salsa Borracha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj salsy Borrachan. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 460 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok pomarańczowy, złotą tequilę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Salsa Borracha, Salsa Borracha, oraz Salsa Borracha (Pijana Salsa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować chiles w suchej patelni sauté na dużym ogniu, obracając themconstantly, przez 2 protokół, lub aż lekko tosty. Połów i nakarm chiles. Rozdrzyj je na małe kawałki i przenieś Części do blendera.
Do blendera dodać sok pomarańczowy, tequilę, czosnek i 2 łyżki oliwy z oliwek. Puree, aż salsa jest blisko.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w sauté panover na dużym ogniu.
Dodaj salsę i gotować przez 5 protokół, lub dopochwowo zagęszczony. Doprawić salsę solą i pieprzem.
Niech to będzie całkowicie fajne. (Salsa może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć sos i przechowywać w lodówce.)
Podawać salsę z pokruszonym serem añejo.
Przedruk za zgodą Fresh Mexico: 100 przepisów na prawdziwy meksykański smak by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.Marcela Valladolid jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą swój czas między Tijuanę i San Diego.