Salmon Wellington
Salmon Wellington to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 982 kalorie, 38g białka, oraz 62 g tłuszczu każdy. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pieprz, Skórka z cytryny, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Salmon Wellington, Salmon Wellington, oraz Salmon Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć pory na maśle na średniej patelni na średnim ogniu około 5 minut lub do zmiękczenia. Wymieszać z czosnkiem i gotować 1 minutę.
Dodać wino; gotować 5 minut lub aż płyn odparuje.
Zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozwałkuj każdy arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni na 12-calowy kwadrat.
Przeciąć każdy na pół, tworząc 4 prostokąty (12 x 6 cali). Łyżka 1/4 szklanki mieszanki porów wzdłuż środka każdego prostokąta.
Filety posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/8 łyżeczki pieprzu; filety umieścić wzdłuż na wierzchu mieszaniny pora. Krótkie boki ciasta złożyć na filety. Szczypta razem długie boki każdego ciasta do zapieczętowania.
Umieść kalosze, szew w dół, na nieczystej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 18 do 20 minut lub aż ciasto będzie złociste.
Każde ciasto przeciąć ukośnie na pół za pomocą ząbkowanego noża.
Wina: proponujemy 2006 Lumire Chardonnay z piwnic Sparkman. Właściciel i winiarz Christian Sparkman mówi, że jest to idealne rozwiązanie do tego klasycznego łososia, a jego kwasowość i ciało wzmacniają bogate smaki ryb. Widzisz czerwień? Black Love Pinot Noir Marka Ryana z 2006 roku jest pikantny i jedwabisty.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
![Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay]()
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.