Sally Lunn
Sally Lunn może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 310 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 26 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłe mleko, drożdże, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Sally Lunn, Sally Lunn Bread, oraz Sally Lunn Bread.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie, dobrze mieszając.
Odstawić 5 minut lub do bąbelków.
Masło śmietankowe w średniej misce do miksowania; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka i sól, ubijając, aż będzie gładka.
Dodaj 1 1/2 szklanki mąki do śmietany mieszaniny; beat dobrze. Wymieszać z mlekiem i rozpuszczonymi drożdżami, dobrze wymieszać. Stopniowo mieszaj pozostałą mąkę, aby uzyskać miękkie ciasto.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem. Wymieszać ciasto w dół; łyżka ciasto do dobrze nasmarowanej 10-calowy patelni Bundt. Przykryć i powtórzyć procedurę rosnącą 30 minut lub do podwojenia luzem.
Piec w temperaturze 325 przez 10 minut. Zwiększyć temperaturę do 375; piec 20 minut lub aż złoty kolor. Schłodzić na patelni 10 minut.
Wyjąć z patelni i umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.