Przepis krewetki i wieprzowina sajgonki może zaspokoić swoje pragnienie Wietnamski w o 1 godzina i 30 minut. Na 9,41 zł / porcja, dostajesz przystawkę, która serwuje 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1543 kalorii, 106g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Mieszanka jajek, marchew, sajgonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Wiosna. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sajgonki z krewetkami i wieprzowiną, Sajgonki wieprzowo-krewetkowe, oraz Wietnamskie sajgonki wieprzowo-krewetkowe.
Instrukcje
1
W misce, wrzucić krewetki z 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczka każdy z soli i pieprzu. W innej misce, wrzucić wieprzowinę z pozostałych 1 łyżeczka sosu sojowego i 1/4 łyżeczki każdego z oleju sezamowego, sól i pieprz. Przykryć i schłodzić krewetki i wieprzowinę przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Krewetki
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Tymczasem w małej misce przykryj suszone shiitake gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pozostaw grzyby, aż zmiękną, około 20 minut. Wyrzucić łodygi grzyba i cienko pokroić czapki shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
4
W małej patelni nonstick podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodać połowę ubitych jajek, rozkładając je na dnie patelni. Gotować na małym ogniu, aż prawie ustawić, 30 sekund. Ostrożnie obrócić jajko i gotować, aż zestaw, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przenieść na talerz i pokroić w cienkie paski.
7
Na dużej patelni nonstick podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż tylko gotowane przez, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać czosnek na patelni i gotować, aż pachnące, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj wieprzowinę i gotuj, rozbijając mięso, aż nie pozostanie różowy, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Wieprzowina
11
Dodaj wieprzowinę do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Wieprzowina
12
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Dodać marchewkę, jicama, fasolka szparagowa i shiitake i gotować na umiarkowanym ogniu, podrzucając, aż warzywa zmiękną, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Warzywa
Marchew
Jicama
14
Dodaj do krewetek i wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Wieprzowina
15
W dużym rondlu podgrzej Pozostałe 1 litr oleju roślinnego do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
16
Dodać pierścienie szalotka i gotować, mieszając kilka razy, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć do ręczników papierowych, aby odsączyć, następnie dodać do nadzienia sajgonki wraz z paskami jaj, ogórkiem i pozostałą 1/2 łyżeczki oleju sezamowego. Dobrze wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Pieprz
Olej Sezamowy
Ogórek
Szalotka
Rolka
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
17
Na powierzchni roboczej posmaruj krawędź 1 owijki sajgonki odrobiną ubitych jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
Jajko
18
Rozprowadzić 1/3 szklanki nadzienia krewetek i wieprzowiny na opakowaniu. Połóż dolny koniec owijki na napełnianiu i zwiń owijkę jak cygaro, składając krawędzie podczas toczenia. Powtórz z pozostałymi opakowaniami, napełniając i ubijając jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Jajko
Wieprzowina
Rolka
19
Podgrzać olej roślinny do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
20
Pracując partiami, smażyć sajgonki, obracając raz lub dwa razy, aż będą zarumienione i chrupiące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
21
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Podgrzane sajgonki przechowywać w rozgrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Piekarnik
22
Każdą sajgonki przeciąć na pół, ułożyć na półmisku i podawać z sosem chile.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.