Sajgonki Z Krewetkami
Recipe Shrimp Egg Rolls jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 62 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosu sojowego, zakupiony mix coleslaw, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 30%. Spróbuj Krewetki, jajko i koperek Smorrebrod, Roladki Z Krewetkami, oraz Sajgonki Z Krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć skrobię kukurydzianą, pięć przypraw w proszku i sos sojowy; dobrze wymieszać. Odstawić.
W dużej patelni lub wok, rozgrzać 1 łyżka oleju na średniej wysokości hea, aż gorące.
Dodać mieszankę coleslaw, kiełki fasoli, cebula i piernik; gotować i mieszać 3 do 4 minut lub do miękkości.
Dodać krewetki i mieszanki skrobi kukurydzianej; gotować i mieszać 1 do 2 minut lub aż mieszanina jest dokładnie powlekane.
Wyjąć z patelni; schłodzić do temperatury pokojowej.
W głębokiej frytkownicy lub 4-quart holenderski piekarnik, rozgrzać olej (3 do 4 cali)do 177°.
W międzyczasie umieść 1 skórę rolki jaj na powierzchni roboczej z 1 rogiem skierowanym do ciebie. (Przykryj pozostałe Skórki wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec wysuszeniu.)
Umieścić 1/4 szklanki mieszanki coleslaw nieco poniżej środka Skórki rolady jaj. Fold rogu skóry rolki jaj najbliżej napełniania nad napełnianiem, schowany punkt pod. Wchodzisz na prawo i lewo rogi.
Posmaruj pozostały róg jajkiem; delikatnie zwiń jajko w kierunku pozostałego rogu i naciśnij, aby je uszczelnić. (Przykryj wypełnioną rolkę jaj wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec wyschnięciu.) Powtórzyć z pozostałymi skórkami z rolady jajecznej i mieszanką coleslaw.
Smażyć sajgonki, kilka na raz, w oleju 4 do 6 minut. obracając się raz, aż do złotego koloru.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać z sosem słodko-kwaśnym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.