Saison
Saison może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 40 i kosztuje $7.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę w flame out, pszenicę LME, grube ziarna raju w flame out i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień przed dniem naparu zrób starter z drożdżami.
Doprowadzić fermentables i wody, aby pięć galonów do wrzenia na dużym ogniu.
Po osiągnięciu wrzenia tocznego Uruchom zegar na 90 minut.
Dodaj pierwszą dawkę chmielu z 60 minutami.
Pod koniec 90 minut usuń z ognia i natychmiast dodaj pozostały chmiel i przyprawy.
Dodaj czystą chłodną wodę, aby uzyskać galony 5,5. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 21° za pomocą kąpieli lodowej lub chłodziarki brzeczki. Pamiętaj, aby zachować higienę na każdym etapie po zagotowaniu.
Przenieść brzeczkę do odkażonego wiadra fermentacyjnego lub pojemnika na mleko.
Dodaj śluzę i schłodzić do 20°, jeśli jeszcze tam nie ma. Również schłodzić starter drożdży do68.
Gdy brzeczka osiągnie 20°, napowietrzyć brzeczkę i rozbić drożdże.
Fermentować przez 7 do 10 dni.
Niech temperatura piwa wzrośnie do 27° podczas fermentacji. Jeśli nie w pełni osłabi, możesz dodać paczkę suszonych drożdży szampańskich, aby zakończyć pracę. Przed butelkowaniem powinien on wyschnąć do końcowej ciężkości około 1,008 do 1,010.
Butelka lub beczka piwa, gazowane do 3 do 3,5 objętości.