Saison

Saison
Saison może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 40 i kosztuje $7.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 218 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę w flame out, pszenicę LME, grube ziarna raju w flame out i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 16 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sour Saison (Dla Zaawansowanych Homebrewerów) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dzień przed dniem naparu zrób starter z drożdżami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
2
Doprowadzić fermentables i wody, aby pięć galonów do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Po osiągnięciu wrzenia tocznego Uruchom zegar na 90 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)Pomidory Winogronowe Przekrojone Na Połówki (najlepiej żółte I Czerwone)
4
Dodaj pierwszą dawkę chmielu z 60 minutami.
5
Pod koniec 90 minut usuń z ognia i natychmiast dodaj pozostały chmiel i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
6
Dodaj czystą chłodną wodę, aby uzyskać galony 5,5. Ostudzić brzeczkę do temperatury poniżej 21° za pomocą kąpieli lodowej lub chłodziarki brzeczki. Pamiętaj, aby zachować higienę na każdym etapie po zagotowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
7
Przenieść brzeczkę do odkażonego wiadra fermentacyjnego lub pojemnika na mleko.
8
Dodaj śluzę i schłodzić do 20°, jeśli jeszcze tam nie ma. Również schłodzić starter drożdży do68.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
9
Gdy brzeczka osiągnie 20°, napowietrzyć brzeczkę i rozbić drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
10
Fermentować przez 7 do 10 dni.
11
Niech temperatura piwa wzrośnie do 27° podczas fermentacji. Jeśli nie w pełni osłabi, możesz dodać paczkę suszonych drożdży szampańskich, aby zakończyć pracę. Przed butelkowaniem powinien on wyschnąć do końcowej ciężkości około 1,008 do 1,010.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
12
Butelka lub beczka piwa, gazowane do 3 do 3,5 objętości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia100
Magazyn