Sabajon cytrynowy z grejpfrutem
Cytryna Sabayon z grejpfruta może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 227 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, jajka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Sabajon cytrynowy z grejpfrutem, Grejpfrut Sabayon Ciasta, oraz Grapefruit Sabayon Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfrutów ostrym nożem.
Wyciąć segmenty wolne od membran i podzielić na 6 misek.
Całe jajka, żółtka i cukier ubić w metalowej misce, aż dobrze się połączą, 1 do 2 minut. Ustaw miskę na rondlu z gotującej się wody i ubijaj do spienienia, o 2 protokół.
Dodać jedną trzecią soku z cytryny i ubijać do zgęstnienia, około 1 minuty.
Dodać połowę pozostałego soku z cytryny i ubijać do zgęstnienia, około 1 minuty. Powtórzyć z pozostałym sokiem z cytryny. Kontynuuj gotowanie, ubijając stale, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 170 ° F, 7 do 8 minut więcej.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle, 1 kawałek na raz, aż włączone. Lekko schłodzić.
Łyżka ciepła sabayon na segmentach grejpfruta.
Serwuj Pozostałe sabayon na boku.
Sabayon może być schłodzony, jego powierzchnia pokryta folią, do 1 dnia.
Podawać na zimno.Sabayon można ubić mikserem elektrycznym zamiast trzepaczką; zajmie to około 2 minut mniej.