Sabajon cytrynowy z grejpfrutem

Sabajon cytrynowy z grejpfrutem
Cytrynowy Sabayon z grejpfrutem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Grapefruit Sabayon Gratin, Grejpfrut Sabayon Ciasta, oraz Limoncello i Meyer Lemon Sabayon z chrupiącymi ciastami Macadamia i kandyzowaną skórką cytrynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z grejpfrutów ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Wyciąć segmenty wolne od membran i podzielić na 6 misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Całe jajka, żółtka i cukier ubić w metalowej misce, aż dobrze się połączą, 1 do 2 minut. Ustaw miskę na rondlu z gotującej się wody i ubijaj do spienienia, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Dodać jedną trzecią soku z cytryny i ubijać do zgęstnienia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać połowę pozostałego soku z cytryny i ubijać do zgęstnienia, około 1 minuty. Powtórzyć z pozostałym sokiem z cytryny. Kontynuuj gotowanie, ubijając stale, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 170 ° F, 7 do 8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Zdjąć z ognia i ubić na maśle, 1 kawałek na raz, aż włączone. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Łyżka ciepła sabayon na segmentach grejpfruta.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrejpfrutyGrejpfruty
8
Serwuj Pozostałe sabayon na boku.
1
Sabayon może być schłodzony, jego powierzchnia pokryta folią, do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Podawać na zimno.Sabayon można ubić mikserem elektrycznym zamiast trzepaczką; zajmie to około 2 minut mniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn