Saag Paneer
Saag Paneer może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1146 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.73 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry, chiles i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to saag paneer, jak zrobić saag paneer / saag s, Saag Paneer, oraz Saag Paneer.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia, wrzucić szpinak i blanszować przez 1 minutę, aż bardzo miękkie. Szpinak wrzucić do durszlaka i mocno nacisnąć tylną łyżką, aby wyjąć jak najwięcej wody, odstawić.
Podgrzać ghee w głębokiej patelni na średnim płomieniu.
Dodać pokrojone w kostkę paneer i smażyć przez kilka minut, aż będzie jasnobrązowy ze wszystkich stron, delikatnie obracając, aby uniknąć rozbicia kostek.
Usuń ser z patelni i odstawić.
Powrót patelni do ognia i podsmażyć cebulę, czosnek, i imbir; gotować i mieszać przez około 5 protokół, aż miękkie.
Posyp mieszaninę proszkiem curry; nadal mieszać, aby poślubić smaki, o 1 minutę. Złożyć posiekany szpinak i dać wszystko dobry rzut. Wyłączyć ogień i wymieszać maślankę i jogurt do szpinaku do włączenia. Mieszanina powinna być kremowa i nieco gruba. Delikatnie złożyć smażone kostki paneer, doprawić solą, do smaku i podawać z gotowanym na parze ryżem basmati i / lub płaskim chlebem.
Włożyć masło do ciężkiego rondla na umiarkowanym ogniu, obracać garnek wokół, aby upewnić się, że powoli topi się i nie skwierczy lub brązowy. Zwiększyć ogień i doprowadzić masło do wrzenia. Gdy powierzchnia jest pokryta pianką, delikatnie zamieszaj i zmniejsz ciepło do najniższego możliwego ustawienia. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte i niezakłócone przez 45 minut, aż mleko w dolnej części patelni zmieni się na złoty kolor, a masło na górze jest przezroczyste. Szczep ghee przez sito wyłożone kilkoma warstwami gazy. Ghee powinny być doskonale jasne i pachną orzechowo; wlać do szklanego słoika i szczelnie zamknąć.
Tosty całe przyprawy (kolendra, kminek, koper włoski, goździki, musztarda, kardamon i pieprz) i chiles w małej suchej patelni na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aby zapobiec ich spalanie. Tosty przez kilka minut, aż przyprawy pachną pachnące. W czystym młynku do kawy zmiel tosty razem na drobny proszek.
Dodaj kurkumę i daj jej kolejny szybki szum do połączenia. Używaj mieszanki przypraw natychmiast lub przechowuj w szczelnym słoiku tak długo, jak 1 miesiąc.