Sałatka zielona z sosem maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zielonej sałatki z sosem maślanym. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i cały 30 przepis służy 12 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 4 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka ząbka czosnku, maślanka, rukola wodna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Sałatka z fasoli i pomidorów z sosem maślanym, Zielono-żółta Sałatka z fasoli z sosem maślano-rukolowym, oraz Sałatka z zielonych fasolek pieczonych ziemniaków z sosem z maślanki Bazyliowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać czosnek, maślankę i majonez. Gdy będziesz gotowy do podania, ułóż rukolę i górę lodową na talerzu.
Mżawka przez większość opatrunku, podając wszelkie resztki osobno dla gości, aby pomóc sobie
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.