Sałatka z pomarańczy, orzecha włoskiego, Gorgonzoli i mieszanych warzyw ze świeżym cytrusowym winegretem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pomarańcza, orzech, Gorgonzolan i sałatka z mieszanymi ziołami ze świeżym cytrusowym winegretem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 352 kalorie, 5G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 117 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, pomarańcze pępkowe, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Zieleń mieszana z winegretem Orzechowo-figowym, Sałatka ze świeżych warzyw z winegretem pomarańczowo-bazyliowym, oraz Mieszane warzywa z sokiem pomarańczowym Vinaigrette.
Instrukcje
Umieść orzechy włoskie na patelni na średnim ogniu. Gotować 5 minut, stale mieszając, aż lekko rumiane.
W dużej misce, wrzucić tosty orzechy włoskie, warzywa sałatkowe, pomarańcze, i czerwona cebula.
W dużym słoiku z pokrywką wymieszaj oliwę z oliwek, olej roślinny, sok pomarańczowy, cukier, ocet, musztardę, oregano i pieprz. Zamknąć słoik i wstrząsnąć, aby wymieszać.
Podzielić mieszaninę sałatek na poszczególne porcje. Aby podać, posypać serem Gorgonzola i skropić mieszanką dressing.