Sałatka z kukurydzy i krewetek
Sałatka z kukurydzy i krewetek może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 9g tłuszczu i w sumie 288 kalorii. Za $3.19 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Przynosi ci smak domu. Mieszanka oleju canolan, soli, kukurydzy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sałatka z krewetek i kukurydzy, Sałatka z jęczmienia, krewetek i kukurydzy, oraz Sałatka Z Pomidorów Kukurydzianych Z Krewetkami.
Instrukcje
W misce wrzuć krewetki, kukurydzę, czerwoną paprykę i cebulę. W małej misce wymieszaj ocet, olej, bazylię, sok z cytryny, cukier, sól i cayenne.
Polać mieszanką krewetek i wrzucić do pokrycia. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do schłodzenia.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Miguel Torres Cordillera Chardonnay z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Miguel Torres Cordillera Chardonnay]()
Miguel Torres Cordillera Chardonnay
Nos wykazuje wielką złożoność aromatyczną, odsłaniając nuty kwiatowe, brzoskwinię i liczi. Świeże na podniebieniu, z soczystą kwasowością i smugą brandy, która jest znakiem rozpoznawczym wapiennych gleb Limari.Wysublimowany z kawiorem. Idealny dla partnera do pstrąga i wędzonego łososia, świeżych owoców morza i wszystkich dań rybnych, pieczonych lub w sosie.