Sałatka z klementynką, fetą i zimowymi liśćmi
Klementyna, feta i zimowa sałatka z liści może być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.62 za porcję. Ta przystawka ma 192 kalorie, 6G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz sok z cytryny, cykorii, cebuli i kilku innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Zimowa sałatka z liści, Zimowa sałatka z kopru włoskiego i jarmużu, oraz Zimowa sałatka z liści, daktyli i oliwek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Składniki dressingu ubić w dzbanku, doprawić solą i odstawić.
Aby zrobić sałatkę, obrać Klementynki i pokroić w całości. W misce delikatnie wrzucić cykorię i rukolę z koprem włoskim i cebulą.
Kłaść plastry klementynki po przeciwnych stronach każdego talerza, ułożyć stos liści na środku, a następnie rozsypać na fecie. Natkę pietruszki wymieszać przez dressing i skropić sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.