Sałatka z kantalupy i Prosciutto z winem lodowym Vinaigrette

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj sałatki z Kantalupy i Prosciutto z winem lodowym Vinaigrette. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Jeśli masz dziecko rukola, ocet balsamiczny, świeży mozzarella buffalo, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać kantalupę, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Z Kantalupy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Kantalupowa Wolfganga Pucka z Prosciutto & Ice Wine Dressing, Sałatka Prosciutto i Melon z Kantalupą Vinaigrette, oraz Sałatka z rukoli, Prosciutto i Kantalupy.
Instrukcje
W małej misce połączyć wino lodowe, oliwę z oliwek i szampana oraz Octy balsamiczne i doprawić solą i pieprzem.
W płytkim naczyniu, skropić kantalupa z 1 1/2 łyżki dressingu i wrzucić do herbu. Ułóż plastry na talerzach. Ułóż plasterek burraty na melonie i skrop talerze 1 łyżką dressingu. Udekorować serem kawałek prosciutto. W płytkim naczyniu wrzucić rukolę z pozostałym sosem. Dodać sałatki z rukolą i podawać od razu.