Sałatka z buraków kiszonych i endywii z kozim serem i orzechami włoskimi
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Sałatka z buraków kiszonych i endywii z kozim serem i orzechami włoskimi może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 482 kalorie, 9g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 3,76 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szalotki, belgijskie liście endywii, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka endywiowa z burakami, kozim serem i orzechami włoskimi, Sałatka z buraków z orzechami włoskimi i kozim serem, oraz Surówka Z Buraków Z Orzechami Włoskimi I Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść szalotki i ocet winny sherry w małej misce i powoli ubić rzepak i oliwę z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Sherry
Sól I Pieprz
Szalotka
Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Aby przygotować buraki: obrać buraki i umieścić w małym rondlu z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 do 20 minut, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Burak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Buraki odsączyć i lekko ostudzić. Julienne buraki i umieścić je w średniej misce z sokiem marynującym na 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Burak
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odcedzić, odrzucając sok marynowany. Wymieszać z 2 łyżkami winegret i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Sok
5
Aby przygotować sałatkę: w dużej misce wrzuć endywię, gruszkę, kozi ser i orzechy włoskie z pozostałym winegretem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ser Kozi
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Orzechy Włoskie
Endive
Gruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ułóż sałatkę na środku dużego talerza i wierzch z burakami. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.