Sałatka z buraków i kopru włoskiego ze smażonymi kaparami
Sałatka z buraków i kopru włoskiego ze smażonymi kaparami może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, solone kapary, koper włoski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków Z Wasabi I Smażonymi Kaparami, Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Kopru Włoskiego, Buraków I Pomarańczy.
Instrukcje
Umieścić buraki w 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Dodaj 1/2 cala wody. Przykryć folią i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375 do miękkości po przekłuciu, 45 do 60 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać buraki i pokroić w kliny; umieścić w misce.
Tymczasem w cienkim sitku drucianym pod zimną bieżącą wodą dobrze spłucz kapary, a następnie osusz papierowymi ręcznikami.
Wlać oliwę z oliwek do wąskiej 1-do 1 1/2-quart patelni na średnim ogniu. Gdy olej mieni się, dodać kapary i smażyć, delikatnie potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż pąki lekko się rozwiną, a krawędzie staną się bladobrązowe i chrupiące, 30 sekund do 1 minuty.
Wlać do drobnego Sitka ustawionego na 1 szklankę miary; kapary przenieść Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Odmierz 3 łyżki zarezerwowanego oleju do małej miseczki i wymieszaj z octem i solą do smaku.
Wylać kliny z buraków i delikatnie wymieszać, aby pokryć warstwę.
Opłucz koper włoski, posiekaj i zarezerwuj kilka pierzastych zielonych liści. Przycinaj i odrzucaj łodygi, koniec korzenia i wszelkie przebarwione kawałki z głowy.
Głowę przeciąć na pół wzdłuż, a następnie przeciąć połówki w poprzek na cienkie plasterki w kształcie półksiężyca. Rezerwa 1/4 szklanki pokrojonego kopru włoskiego; resztę dodać do buraków i wymieszać do pokrycia.
Plastry kopru włoskiego wymieszać z pozostałą łyżką oleju. Ułóż na mieszaninie buraków i posyp sałatkę smażonymi kaparami i zarezerwowanymi posiekanymi liśćmi kopru włoskiego (patrz UWAGI).