Sałatka z boczku, rukoli i krewetek
Sałatka z boczku, rukoli i krewetek to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 288 kalorii, 38g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka center-cut boczek, ocet balsamiczny, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać niskotłuszczowy zwykły jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Melasą Jogurtową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukolą z miodem, krewetkami zawijanymi w boczek, Sałatka z krewetek i rukoli, oraz Sałatka z rukoli z boczkiem i orzechami pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Dodaj krewetki do kapieli na patelni; smażyć 5 minut lub do czasu zakończenia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś krewetki do dużej miski.
Dodaj liście rukoli i pomidory cherry połówki krewetek; wrzucić delikatnie.
Połącz jogurt, ocet, olej i pieprz w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Mieszanka ocet Drizzle nad mieszaniną krewetek; wrzucić delikatnie połączyć.
Umieścić 2 1/4 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy; podzielić pokruszony boczek równomiernie między sałatki.