Sałatka Sezamowa Z Łososiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki sezamowej z łososia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.18 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pomarańczy, filety z łososia sockeye, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pachnąca Sałatka z łososia i sezamu, Łosoś sezamowy z sałatką z makaronem ryżowym, oraz Sałatka z kapusty sezamowej z grillowanym łososiem.
Instrukcje
Łososia ugotować w dużym garnku z gotującą się osoloną wodą, przykrytą, aż będzie tylko nieprzezroczysta, około 5 minut. Wyjąć i ostudzić.
Obetnij końce pomarańczy. Podążając za krzywą owocu, odetnij skórkę, a następnie odetnij segmenty wolne od błon przez krojenie po obu stronach każdej z błon.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużego garnka, aby uzyskać 1/2 cala. do góry.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 36
Jajko ubić z 1 łyżką. woda.
Pędzel wygrał tony z jajkiem umyć po obu stronach, a następnie obficie posypać sezamem. Smażyć w małych partiach na złoty kolor i puszyste.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą do smaku.
Wrzuć kapustę, groszek śnieżny, pomarańcze (bez soku), zieloną cebulę i kolendrę w dużej misce z dwiema trzecimi sosu. Podziel między talerze.
Usuń skórę z łososia i zeskrobaj szarą warstwę pod spodem. Włamać się do 2-in. kawałki i ułożyć, wraz z plasterkami awokado, na zieleni.
Skropić oba z pozostałym opatrunkiem. Rozrzucić liście kolendry na górze i służyć z żetonów won ton.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.