Sałatka Portobello Gnocchi
Sałatka Portobello Gnocchi może być właśnie śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis służy 14 osobom. Ta przystawka zawiera 141 kalorii, 5 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, ser feta, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gnocchi ze świeżymi pomidorami i Portobello (Bezmięsny poniedziałek), PIECZONE JAJKA Z PORTOBELLO (HUEVOS CON PORTOBELLO) i Ragu jagnięce z ziemniaczanymi gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu smaż gnocchi na 1 łyżce oleju przez 6-8 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia, raz obracając.
Zdejmij z patelni; lekko ostudzić.
Na tej samej patelni na 1 łyżce oleju podsmaż grzyby, aż będą miękkie.
Do miski włóż grzyby i gnocchi.
Dodaj sok z cytryny i pozostały olej; delikatnie wrzucić do sierści.
Dodać pomidory, fasolkę garbanzo, rukolę, oliwki, pietruszkę, kapary, skórkę cytrynową, sól i pieprz; wrzucić do połączenia.
Udekoruj serem i orzechami włoskimi.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Kumeu River Village Chardonnay. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
![Chardonnay nad rzeką Kumeu]()
Chardonnay nad rzeką Kumeu
Wino to fermentowało w 25% w barrique ze starego francuskiego dębu i w 75% w zbiornikach ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wpływ dębu na nos i podniebienie jest bardzo niewielki. Dzięki temu żywe owoce pięknie się przebiły, z żywymi aromatami limonki i cytryny oraz krzemienną, mineralną ostrością z nutami fig i białej brzoskwini. Ciężkie środkowe podniebienie pokazuje również brzoskwiniową dojrzałość wraz z wyraźną kwaśną mineralnością, która nadaje winu orzeźwiający charakter. jakość oczyszczania. Wino to wyśmienicie sprawdza się jako aperitif, a jeszcze lepiej smakuje z rybami i skorupiakami.