Sałatka Bibb i rzodkiewka z sosem Boczkowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Sałatka z Bibb i rzodkiewki z sosem bekonowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 54 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka octu winnego, musztarda dijon, boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z grzybami, rzodkiewką i sałatą Bibb z sosem z awokado, Sałatka Bibb z sosem pieprzowym maślanym, oraz Sałatka Bibb z sosem Basil Green Goddess dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Jest to proste połączenie składników, które uważam za orzeźwiające. Kiedy dorastałem, mój ojciec zawsze podawał ogromną sałatkę i mówił: "zawsze potrzebujesz kilku liści, aby czuć się dobrze". To jego sałatki nosiłam ze sobą przez całą karierę szefa kuchni i matki.;
Uwaga kucharza: aby uzyskać optymalne rezultaty, schłodzić sałatę i rzodkiewki przed rzuceniem i podaniem. Ta sałatka jest tak orzeźwiająca, gdy je się ją na zimno!
Na dużej patelni, na średnim ogniu, dodać boczek i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić wodę do wrzenia i zmniejszyć, aż odparuje. Boczek zacznie renderować swój tłusty i brązowy. Obniżyć ogień i pozwolić gotować w wolnym, stałym tempie. Gdy boczek jest chrupiący i jasnobrązowy, odsączyć tłuszcz do średniej wielkości miski i odstawić boczek na bok.
Umieść szalotki na płaskiej powierzchni i pokroić je w cienkie rundy.
Przełożyć do dużej salaterki i doprawić solą, do smaku.
Dodaj czerwony ocet winny i musztardę i wymieszaj, aby zmiksować. Wymieszać w tłuszczu boczku, smakując jak go. Zacznij od około 1/4 szklanki tłuszczu i smak jak dodać resztę. Powinna istnieć dobra równowaga między smakiem boczku a kwasowością czerwonego octu winnego. Odstawić.
Nałóż rzodkiewki na deskę do krojenia i, za pomocą małego, ostrego noża, pokrój je na 1/4 cala rund (z bitem wierzchołków nadal przymocowanych).
Dodaj je do małej miseczki i wymieszaj z musztardą.
Dodać sałatę Bibb do miski z sosem boczku. Wrzuć do mieszanki. Smak do przypraw, następnie wymieszać rzodkiewki i ugotowany boczek.