Słodkie ziemniaki nadziewane chili

Słodkie ziemniaki nadziewane chili
Przepis na słodkie ziemniaki nadziewane chili jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie niesamowitą bezglutenową i pierwotną opcją dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 444 kalorie . Za 3,11 USD za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Ten przepis lubi 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką koncentrat pomidorowy, marynowane papryczki jalapeno, mieszankę sałatek colesław i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 79% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują słodkie ziemniaki nadziewane chili , słodkie ziemniaki nadziewane chili i słodkie ziemniaki nadziewane chili .

Instrukcje

1
Nakłuj słodkie ziemniaki kilka razy widelcem i kuchenką mikrofalową, obracając w połowie, aż będą miękkie, przez 15 do 20 minut. W międzyczasie do średniej miski wrzuć mieszankę sałatki coleslaw, pico de gallo, marynowane papryczki jalapenos i 1/2 łyżki oliwy z oliwek i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Pomidorowo-chipotleSalsa Pomidorowo-chipotle
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Pico De GalloPico De Gallo
Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaWegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj koncentrat pomidorowy, chili w proszku i kminek i gotuj, mieszając, aż do zarumienienia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Dodaj wołowinę i 1/2 łyżeczki soli i gotuj, rozbijając mięso drewnianą łyżką, aż się zrumieni, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
5
Zdjąć z ognia.
6
Pojedynczo trzymaj słodkie ziemniaki w ręczniku kuchennym, rozetnij je i wyjmij kilka łyżek miąższu; dodać na patelnię z mieszanką wołową wraz z serem i szalotką. Sezon z solą. Ponownie postaw patelnię na średnim ogniu i mieszaj, aż ser się roztopi, około 1 minuty. Połóż łyżkę na słodkich ziemniakach i posyp sałatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór do chili. Te soczyste czerwone wina nie zawierają zbyt dużej ilości tanin (ważnych w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej ujarzmić ciepło. Bodegas Naveran Brut Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn