Słodka Chała
Słodka chała to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jest to niedrogi przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, ciepłą wodę, szczyptę nici szafranowych i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Podobne przepisy to Słodka Chała, Słodki Chleb Chała, oraz Słodkie i słone Mini Chocolate Chip bułki chała.
Instrukcje
Drożdże rozpuścić w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; wymieszać z miodem i nićmi szafranu.
Dodać roztopione masło, 1 łyżeczkę soli i jajko; dobrze wymieszać trzepaczką.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki do mieszaniny drożdży i mieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie bardzo miękkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 40 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Uformuj ciasto w kulkę; wróć do miski. Przykryć i odstawić na dodatkowe 40 minut lub do podwojenia wielkości. Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 15 minut.
Ciasto podzielić na 3 równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), na lekko posypanej mąką powierzchni, zwiń każdą porcję w 25-calową linę z lekko stożkowymi końcami.
Umieść liny wzdłuż na dużej blasze do pieczenia posypanej mączką kukurydzianą; szczypta kończy się razem na nieoprawionych końcach, aby uszczelnić. Liny oplotowe; szczypać luźne końce do uszczelnienia. Przykryć i odstawić 20 minut lub aż prawie dwukrotnie w rozmiarze.
Połącz 1 łyżeczkę wody i duże żółtko, mieszając widelcem do wymieszania. Odkryj bochenek i delikatnie posmaruj mieszaniną żółtka.
Posypać równomiernie 1/4 łyżeczki maku.
Piec w 375 przez 30 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu. Schłodzić na stojaku z drutu.