Rösti z boczkiem i szalotkami
Rösti z boczkiem i szalotkami to bezglutenowe przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 347 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rösti Z Boczkiem I Szalotkami, Kozi ser & boczek rosti, oraz Basler Rosti z boczkiem i cebulą.
Instrukcje
Gotować boczek w małym nonstickskillet na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość tłuszczu zostanie wytopiony ibacon zaczyna brązowieć, około 5 minut. Zestaw 1 łyżka stołowa ciemnozielonej części scallionsaside.
Dodaj pozostałe scallionsto patelni i gotować, mieszającoccasionally, aż bekon jestcrisp i scallions są miękkie, 4-5 minut dłużej. Używając slottedspoon, przenieś mieszankę bekonu na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem.
Wlać tłuszcz boczku do małegowl; patelnia rezerwy.
Do miski odmierzyć 3 łyżki oliwy z oliwek
Miejsce 2 łyżki fatmixture w patelni.
Wlać 2 łyżki do innej miski; dodać baconmixture. Rezerwa pozostaje 2 łyżki w małej misce.
Grubo zetrzeć ziemniaki w dużej misce. Pracując partiami, wyciskaj ziemniaki rękami, aby uwolnić płynność; przenieś do innego dużego worka.
Dodaj zarezerwowane baconmixture, 1 łyżeczka soli, i pieprz; wrzucić równomiernie rozprowadzić.
Ciepła reserved patelnia overmedium-niskie ciepło. Scrapepotato mieszaninę do gorącej patelni, naciskając szpatułką weven warstwy. Namiot z folią; gotuj przez 10 minut, obracając patelnięczęsto, aby uniknąć gorących miejsc.
Usuń folię; gotuj rösti, ażbottom będzie złotobrązowy, około 5 minut dłużej. Uruchom siliconespatula wokół boków i underneathrösti. Odwróć dużą patelnię plateover. Używając rękawic kuchennych,ostrożnie obróć rösti na talerz.
Ciepło pozostałe 2 łyżki patelni fatin. Wsuń rösti z powrotem, zarumieniony bok do góry. Namiot z folią; gotować przez 5 minut. Odkryć; gotować, aż rumiane na dnie i ziemniaki są gotowane przez, o 10 minutdłuższe. Delikatnie uruchomić spatulaaround boków i underneathrösti i przesuń na płycie serwowania.
Posypać zarezerwowanemaliny i przyprawyz większą ilością soli, w razie potrzeby.