Rzadka wołowina z musztardą Yorkshires
Rzadka wołowina z musztardą Yorkshires może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1233 kalorii, 70g białka, oraz 81 g tłuszczu każdy. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, liść tymianku cytrynowego, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rzadka Wołowina Z Rzodkiewką, Oregano I Cytryną, Rzadka Pieczeń Wołowa Z Kremem Chrzanowym, oraz Rzadka Starzona Wołowina Balsamiczna Z Mozzarellą.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Używając dużego tłuczka i zaprawy, zmiel czosnek, tymianek, pieprz, musztarda, anchois i oliwa z oliwek na pastę. Rozetrzyj mieszaninę na całej wołowinie i włóż do dużej puszki do pieczenia. Piecz przez 25 minut, następnie wyłącz piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz
Wyjmij patelnię z piekarnika, dodaj ziemniaki i wrzuć tłuszcz, dodając 4 łyżki oleju słonecznikowego. Powrót do piekarnika na kolejne 90 minut na rzadkie; 2 godziny na średnio rzadkie.
Tymczasem zrób Yorkshires. Dodać mleko do 225ml / -13°l oz z wodą. Ubij jajka, białko jaja, musztardę i mleko razem, a następnie stopniowo dodaj mąkę i łyżeczkę soli ciasto powinno być konsystencją cienkiej podwójnej śmietany.
Wlać do dzbanka. Wyjmij mięso z piekarnika, przykryj i pozostaw do spoczynku, a następnie przekręć piekarnik do 220C / wentylator 200C / Gaz
W każdej z 8 dużych puszek puddingu Yorkshire umieść 1 łyżkę gęsiego tłuszczu lub oleju i podgrzewaj przez 15 minut w piekarniku, z ziemniakami na dolnej półce.
Wlać ciasto do puszek, a następnie gotować przez 15-20 minut, bez otwierania piekarnika, aż powstanie i złocisty.
Podawać z chrzanem, sosem i ulubionymi warzywami.