Ryżowy Budyń Śniadaniowy
Ryżowy pudding na śniadanie wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis daje 8 porcji po 470 kalorii , 5 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Ten przepis z Taste of Home wymaga ryżu basmati, brązowego cukru, gęstej śmietany kremówki i masła. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Baked Raisin Rice Pudding , Baked Rice Pudding i Cardamon Infused Black Rice Pudding with Coconut Milk .
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W dużej misce wymieszaj ryż, brzoskwinie, wiśnie, śmietanę i 1/4 szklanki brązowego cukru.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 1,5 kwarty.
Wymieszaj płatki owsiane, kokos, orzechy pekan, masło i resztę brązowego cukru; posyp ryż.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.