Ryż Z Papryką Słodką
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Słodka papryka ryż może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 82 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Dziki ryż z papryką i koprem włoskim, Słodka Papryka Slaw Z Ananasem, oraz Nadziewana papryka z mieloną wołowiną i ryżem.
Instrukcje
W rondlu zagotować wodę i ryż. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę w gorącym oleju do miękkości, o 3 protokół.
Dodać czosnek i nadal gotować i mieszać, aż cebula jest przezroczysta, 2 do 3 protokół więcej. Wymieszać zieloną paprykę i czerwoną paprykę do mieszanki cebuli; gotować do miękkości, o 5 protokół. Doprawić bazylią, oregano, czarnym pieprzem i solą.
Wlać wino do mieszanki warzywnej i zmniejszyć ciepło do średnio niskiego. Gotować na wolnym ogniu, aż płyn się zmniejszy, około 5 minut. Ryż wymieszać z warzywami. Przed podaniem polać parmezanem.