Ryż z orzechami i jagodami

Ryż z orzechami i jagodami
Boozy ryż z orzechami i jagodami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 12. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 394 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Jeśli masz sól i pieprz, wodę, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Orzechy i jagody Martini, Jogurt Grecki Z Jagodami, Orzechami I Miodem, oraz Bezglutenowe i mleczne ciasto kawowe z jagodami i orzeszkami piniowymi.

Instrukcje

1
W jednym rondlu, połączyć dziki ryż i 3 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 40 do 50 minut, lub aż ryż będzie miękki i woda została wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
W oddzielnym rondlu połącz brązowy ryż i 2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut lub aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Po zakończeniu gotowania obu rodzajów ryżu rozprowadzić na blasze do ostygnięcia i wyschnięcia na około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
W dużej misce, połączyć dziki ryż, brązowy ryż, pekan, rodzynki, zielona cebula, mięta, sok pomarańczowy i skórka. Wymieszać z winem i oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i odstawić na 2 godziny, aby zmiksować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Podawać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia19
Magazyn