Ryż z masłem parmezanowym
Parmesan Buttered Rice to bezglutenowy dodatek. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda zawiera 434 kalorie , 11 g białka i 17 g tłuszczu . Za 76 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, pietruszki, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak: Maślane frytki z banana i przyprawione awokado , Risotto z grzybami i parmezanem oraz Kerabu Rice (sałatka ryżowa) .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę; wsyp ryż. Zmniejsz ogień do niskiego; przykryj i gotuj przez 20 minut lub do miękkości. Tymczasem na patelni na średnim ogniu rozpuść masło, aż się zrumieni.
Ryż przełóż na półmisek i posyp parmezanem.
Polać ryż masłem, przykryć i odstawić na 2-3 minuty.